Natuurvijver

Het kenmerk voor een natuurvijver is een gevarieerde aanplant zoals die ook in de natuur voorkomt. Bovendien zijn er veel schuil mogelijkheden in een natuurvijver voor vissen en dieren aanwezig. De vorm van de vijver is bewust onregelmatig gehouden. Op deze wijze zijn er natuurlijke groeiplaatsen voor vijverplanten en tevens geschikt onderkomen voor kleine dieren en vissen.

Natuurvijver ontwerpen

Om uw natuurvijver die uitstraling te geven die u zoekt bij een natuurvijver, is het belangrijk eerst goed te kijken naar het vijverplanten plan. Met zo’n vijverplanten plan zoekt u van te voren eerst uit welke waterplanten u wilt gebruiken. Door een schets te maken van uw tuinvijver krijgt u een goed beeld van de tuinvijver indeling. Door af te wisselen met groene vijverplanten en kleurige waterplanten creëert u zeer natuurlijke uitstraling.

waterplanten natuurvijver

Waterplanten natuurvijver

Veelgebruikte waterplanten voor een natuurvijver zijn:

vijverplanten natuurvijver1. Alinus incana ‘Aurea’
2. Corylus avellana
3. Sambucus nigra
4. Ligustrum vulgare
5. Euonymus europaea
6. Boomstronk
7. Zwerfstenen
8. Rustieke bank en tafel
9. Nymphaea ‘Pöstlingberg’
10. Nuphar lutea
11. Iris preudacorus
12. Nymphoides peltata
13. Ranunculus aquatilis
14. Sparganium erectum
15. Mimulus ringens
16. Lusimachia nummularia
17. Caltha palustris
18. Scirpus lacustris
19. Euphorbia palustris
20. Filipendula ulmaria
21. Lysimachina punctata
22. Lythrum salicaria
23. Myosotis palustris
24. Primula veris
25. Veronica beccabunga
26. Polygonum bistrorta
27. Carex grayi
28. Colchicum speciosum in groepen

Een natuurvijver aanleggen

Het aanleggen van een natuurvijver begint net als iedere andere vijver aanleg met een goed ontwerp. Na dat u een ontwerp schets van de aanplanting heeft gemaakt kunt u beginnen met het uitwerken van het vijver ontwerp, voor u kunt beginnen met de vijver aanleg. Een natuurvijver aanleggen kunt u het beste op een plek in uw tuin doen waar de vijver ‘s-ochtends zonlicht heeft en waar rond het middaguur schaduw aanwezig is.

Om de natuurvijver een natuurlijke vorm te geven kunt u het beste vijverfolie gebruiken. Dat is flexibel en geeft u de mogelijkheid de vijver in iedere vorm te leggen. Door de vijveroevers te voorzien van een overloop met daarin moerasplanten zult u al snel het gewenste effect krijgen.

natuurvijver aanleggen

Natuurvijver aanleggen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *