Hoe zag jou eerste vijver eruit ?

In mijn eerste bericht van vissenkom naar vijver sprak ik over een voorgevormde vijver. Onze eerste visvijver was een polyester vijver. Ondanks dat je de vijver niet kan vormen naar jouw wensen is het wel een snelle en makkelijk oplossing. Door de rand mooi aan te kleden kun je de bak mooi wegwerken in je tuin. Op internet worden regelmatig van deze kuip vijvers aangeboden. Hier enkele foto’s van die vijver.

 

Mijn eerste vijver was een polyester kuip

Mijn eerste vijver

 

Afwerking van mijn eerste vijver

De rand van de vijver heb ik afgewerkt met keien en stenen. Dit geeft de vijver een betere uitstraling, al zeg ik het zelf. Onder in de vijver heb ik 2 stenen liggen met een grindtegel, vissen kunnen er onderdoor zwemmen en dient tevens als bescherming tegen reigers. Boven op deze grindsteen staat een klein vijverpomp met een fontein. De vijver is 1000 liter bak waarin ik 2 plantenmanden heb met zuurstof planten. En een waterlelie kan natuurlijk niet ontbreken in een echte vijver.

Pas later heb ik ook schrikdraad aangebracht toen ik merkte dat ik veel katten in de buurt heb. Ook de reigers wisten mijn visvijver al goed te vinden.

mijn polyster vijver

mijn voorgevormde vijverbak

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achter laat!

2 thoughts on “Hoe zag jou eerste vijver eruit ?

 1. yvonne
  13 juli 2013 at 21:36

  Hij zit er leuk uit, je eerste vijver. Ik wil er ook graag één maar we hebben zulke stevige kleigrond, daar kom je bijna niet doorheen. We zijn al op leeftijd en dit gaat te veel kracht kosten, dus jammer.
  Ben benieuwd, omdat dit je eerste vijver is, hoe de volgende er uit ziet.

  Groet Yvonne

  1. 4 augustus 2013 at 11:22

   Beste Yvonne,

   Bedankt voor je positieve reactie. Kleigrond is inderdaad lastig om een vijver in aan te leggen, maar zeker niet onmogelijk.

   Misschien een kennis/familie vragen voor deze klus?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *